Sistemul energetic: 7 centri și 3 canale

În interiorul ființei umane există un sistem energetic compus din 3 canale și 7 centri care controlează întreaga activitate fizică, mentală, emoțională și spirituală.

Centrii energetici corespund principalelor plexuri nervoase și au anumite calități spirituale. Fiecare centru energetic are un aspect central cât și o proiecție pe canalul stâng și una pe canalul drept. Cele trei canalele energetice principale corespund sistemului nervos central parasimpatic, respectiv sistemului nervos simpatic, stâng și drept.

Apasă pe un centru energetic pentru a afla mai multe informații.


Cum aflu care este starea centrilor mei energetici ?

Cunoaște-ți ființa interioară experimentând Realizarea Sinelui. Odată activată energia individuală de natură maternă din interior, aceasta va semnala starea centrilor energetici, prin senzații în palme sau corp.

 

Închide ochii, ridică palmele la nivelul inimii și direcționează-ți atenția în creștetul capului și în palme. Nu aștepta ceva anume. Palma sau degetele mâinii stângi corespund aspectului stâng al acelui centru; palma dreaptă și degetele ei corespund aspectului drept. O senzație sau furnicatură în ambele degete transmit că este vorba despre aspectul central.

Folosește imaginea de deasupra pentru a descoperi corespondența dintre degete și centrii energetici

Rece sau cald

Senzația de răcoare înseamnă că starea centrului energetic respectiv este bună si calitățile acestuia se manifestă.

Senzațiile de căldură, greutate, înțepături sau furnicături puternice indică un dezechilibru în acel centru energetic și faptul că starea lui se poate îmbunătăți.

Cum pot să îmbunătățesc starea centrilor energetici ?

Realizarea sinelui este cea mai rapidă și eficientă cale de a îmbunătăți starea sistemului energetic. Stabilizarea acestei stări poate fi obținută prin meditație, intrând în starea fară gânduri, în care mintea este absolut calmă și liniștită, dar în același timp complet alertă. Spațiul dintre două gânduri succesive reprezintă prezentul, la care putem avea acces numai când suntem în starea de meditație. Condiția necesară este să devenim constienți că suntem bombardați de gânduri, care nu ne aparțin, din trecut și viitor

Se poate acționa la originea numeroaselor dezechilibre fizice și psihice, obținându-se vindecarea lor definitivă și un echilibru durabil, atât pe plan spiritual, cât și mental, sau fizic. Cum? Energia din interiorul fiecăruia dintre noi, care se află până la momentul realizarii sinelui în stare latentă la baza coloanei vertebrale, în osul sacrum, odată trezită, alimentează centrii energetici, permițând identificarea cauzelor blocajelor, respectiv îndepărtarea lor.

Ce beneficii voi avea prin obținerea și stabilizarea realizării sinelui?

Mobilizarea energiei noastre interioare și practica meditației, permit să învățăm să ne depășim limitările, să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne conectăm la esența noastră cea mai subtilă, și totodată la forța omiprezentă a iubirii care ne-a creat. Astfel putem deveni fiecare cu adevărat propriul nostru stăpân, propriul nostru maestru.