Ce este Sahaja Yoga ?

Sahaja Yoga este o metodă simplă de evoluție spirituală și meditație creată de către Shri Mataji Nirmala Devi în 1970. De atunci, Sahaja Yoga s-a răspândit în întreaga lume în peste 100 de țări din întreaga lume.

În România există peste 40 de centre Sahaja Yoga care oferă cursuri gratuite.

Este creată pentru omul modern, și poate fi practicată fără nici un fel de efort de către oricine.

Ce înseamnă Sahaja Yoga ?

sahaja = spontan, înnăscut

yoga = starea de unire dintre sinele individual și puterea divină universală (Dumnezeu)

Prin ce este diferită de alte forme de Yoga ?

Sahaja Yoga începe cu experiența Realizării Sinelui în timp ce în toate celelalte forme de yoga (Karma Yoga, Hata Yoga, Bakti Yoga, etc.), trezirea energiei Kundalini este scopul final și poate fi atins numai după o practică îndelungată.

Care este scopul ?

Sahaja Yoga este destinată evoluției colective a umanității prin obținerea realizării sinelui.

Acest proces este cunoscut sub mai multe nume în diferite tradiții spirituale și religii din lume: A doua naștere în creștinism, Moksha în hinduism, sau Iluminare, Satori,....


Această cunoaștere străveche a fost pentru mult timp secretă și accesibilă doar unui grup mic de inițiați, iar realizarea sinelui era extrem de greu de obținut. În zilele noastre, prin Sahaja Yoga, experiența realizării sinelui a devenit accesibilă tuturor, pentru prima oară în istoria spirituală a umanității.

Prin practica simplă a medițatiei Sahaja Yoga poți avea acces la adevărata esență a ființei tale, Spiritul.

Meditația Sahaja Yoga ne permite să redobândim propria sănatate fizică, emoțională și mentală. Alimentând centrii energetici, energia Kundalini permite localizarea disfuncțiilor, înțelegerea cauzelor și îndepărtarea lor. Putem astfel interveni la originea numeroaselor dezechilibre fizice și psihice.

În plus, practica meditației ne permite, prin mobilizarea ființei noastre interioare, să învățăm sa ne depășim limitările.

"Este important pentru fiecare om să aibă cunoașterea propriilor rădăcini. Sahaja Yoga îți permite să fii propriul tău maestru spiritual".

Shri Mataji Nirmala Devi

Cât costă ?

Oriunde în lume, învățăturile Sahaja Yoga sunt gratuite.

"Adevărul nu poate fi vândut, nici cumpărat, poate fi doar experimentat."

Shri Mataji Nirmala Devi